Otterly fucked

June 5, 2008 at 11:10 am (Uncategorized)

Meidän on annettu ymmärtää, että postauksemme ovat liian pitkiä. No, tämän piti olla lyhyt. Kunhan vilkaisemme vittuillaksemme paria uutista kun kerrankin aineopinnoilta, dokaamiselta, demarien kiusaamiselta, yleiseltä vetelehtimiseltä sekä Jättiläisen ja Audreyn houstaamiselta kerkeämme.

Ymmärrettävästi kiihotuimme kun Keskisuomalaisessa julkaistiin artikkeli, joka esittää – opiskelijavinkkelistä tarkasteltuna – Jyväskylän yliopiston epäonnistuneen tavoitteissaan. Kenties vieläkin enemmän innostuimme rakkaan yliopistomme (FUCK JYU, fak jyy!) Vuosikatsausta koskevasta uutisesta, joka kylpee glooriassa kuin Roope-setä (surkea kapitalisti) fyffessä. Luonnollisestikaan vuosikatsaus ei juuri opiskelijanäkökulmaa huomioi, rakennemuutoksista runkataan sitäkin enemmän.

Uutisten välille jännittyy varsin kiihottava ristiriita. Ja mikä tärkeintä, myös ristiriidan JYUn hehkutusmasturbointia vastaan väittävä pooli näyttäytyy jo toisella vilkaisulla hiukan epäilyttävänä – ellei ole suorastaan otterly fucked. Turpa limassa vallankumoukseen tai ei vittu ollenkaan!

Mutta asiaan! JYUn vuosikatsaus esittää jopa Maggie Thatcherin kypäräkampausta pöyhkeämpään (mistä lie tulikaan mieleen…) tyylin, että :

Jyväskylän yliopiston tulos oli paras kautta aikojen. Maisteritulos 1374 oli korkein koskaan saavutettu. Yliopisto oli kuudetta vuotta peräkkäin maan toiseksi suurin maisterikouluttaja. Myös tohtoritulos 130 oli yliopiston paras ja ylitti 129:n tavoitteen. Vuodesta teki historiallisen myös yliopiston aktiivisesti edistämä allianssiyhteistyö Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston kanssa.

Näin siis pääoman kielellä, ei ännännelläkään kotimaisella, vaan kielellä vailla kotimaata (josta toki pointsit kotiin). Siis sillä ainoalla todella globaalilla ja todella teologisella kielellä, joka by the way näyttää olevan myös ainut kieli, mitä yliopiston johto osaa – tai johon se ainakin kaikki muut kielet murtaa. Ja tämä kaikkihan kuulostaa aivan ihanalta, niin ihanalta että taida kumota lasillisen Voiton Giniä! Miten te onnistuttekin jatkuvasti?

Keskisuomalaisen artikkelissa sen sijaan esitetään, että yliopisto on ainakin SYLin Opiskelijan yliopisto 2008 -tutkimukseen vastannaiden opiskelijoiden mielestä suorastaan perseestä (=välttävä). KSML kirjoittaa:

Tuoreessa Opiskelijan yliopisto 2008 -selvityksessä Jyväskylän yliopisto tuli nyt rytinällä alas kahden vuoden takaisesta kärkinelikosta. Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) selvityksessä Jyväskylä sijoittui tänä vuonna häntäpäähän opiskeluolosuhteita verrattaessa.

Mikä tärkeintä, hommat kusevat useammallakin JYUn “ydinosaamisalueella”. Ja jotta näyttäisimme uskttavalta, nämä alueet on hyvä listata kuin virallisissa yliopistojen innovaatiostrategiaa käsittelevissä raporteissa ikään. Opiskelijoiden mielestä JYU on siis epäonnistunut vähintäänkin:

  • opetusresurssien kohdentamisessa
  • opiskeluiden ohjausjärjestelyissä
  • palautteen ja arviointikäytäntöjen järjestämisessä
  • opiskelijoiden vaikutusmahdollisuuksissa

Here is another word that rhymes with shame!

Ja jos kokemus on tämä, tai jos tällaisia kokemuksia edes piilee jossakin, olisikohan aika tehdä jotain? Varmaahan on, ettei porvarien pikku lobbarien miehittämä SYL tai demarisiloposkien paikallinen edarikaan tule saamaan aikaan mitään tai edes kuuntelemaan saati ottamaan vakavasti opiskelijoiden kokemuksia. Näihin paskalafkoihin ei yksinkertaisesti ole luottaminen.

Perseestä on muuten sekin, että

“kansainvälisyys ja hyvät työelämäodotukset ei juuri näy opiskelijoiden arjessa. Opiskelijoiden arvion mukaan Jyväskylä sijoittui seitsemänneksi huonoiten opiskeluympäristön kansainvälisyyttä kuvaavissa sekä opiskelun yhteyttä opiskelijan työelämäodotusten ja -valmiuksien kehittymistä selventävissä mittareissa.”

Nyrjäyttääksemme vanhaa herjaa väärin äänestävästä kansasta olisi luultavasti aika vaihtaa opiskelijakunta kun ei kerran suuri ja mahtava JYU kelpaa. Fuck opiskelijat!

Mutta kuinka ollakaan! Parin pakollisen ja mitäänsanomattoman nillitysviestin lisäksi joku valpas ja epäilemättä kriittinen JYUn tutkija on jo ehtinyt suomia KSMLn verkkosivuilla uutista epäreilusta lähdemateriaalin käyttämisestä. Oivallista! Viitaten oikein SYLin varsinaiseen Opiskelijan yliopisto 2008 -raporttiin, jonka pohjalta Keskarin juttu on laadittu, itsensä “JYn tutkijana” esittävä nimimerkki mphaapan kirjoittaa KSMLn uutisen verkkosivulla:

“Raportista ei ilmene, kuinka montaa edustajaa on osallistunut kyselyyn. Monesta (kymmenestä) vastaajasta ei liene kuitenkaan kyse, joten kovin luotettavina, opiskelijoiden tuntemuksia heijastelevina ei tutkimuksen lukuja voi pitää.”

Vaikka valppaan kansalaisjournalistimme viesti onkin lammasmaisesti JYUta puolustava, tässä aletaan yhtä kaikki päästä johonkin. Nimittäin ei kai kukaan nyt vittu luota porvarien käsikassara SYLin tekemiin selvityksiin opiskelijoiden asemasta? Tai halua ottaa niihin osaa? Kuka vittu pitää koko puljua merkityksellisenä opiskelijoiden edunvalvontajärjestönä? Kriteerinä tälle on toki se, että otetaan huomioon yksilölliset elämäntilanteet. Tästä valtakunnallinen äänestysaktiivisuus viime yliopistovaaleissa kertoo karua kieltään. Niissä ei toki äänestetty suoraan SYLin merkityksellisyydestä, mutta huomautetaanpa kuitenkin, että valtakunnallinen äänestysprosentti oli vain noin 25%…

Ai “Mitä vittua sitten? Kerro, mitä vittua sitten?” No, BOB aloittaa piakkoin huippukesäyliopistonsa. Tehdään vaikka alkajaisiksi selvitys noista opiskelijain tunnoista. Kuten kaikki varmaankin muistavat, Suosikki-nimisessä laadukkaassa ikinuorten lifestyle-lehdessä toimi ja toimii edelleen palsta “Bees & Honey”, jonne saattoi lähettää kysymyksiä (ala)päätä vaivaavista ja (kirjaimellisesti) polttavista aiheista. Tuotekehittelymme on vielä hiukan kesken, mutta samankaltainen palsta tullaan lanseeraamaan tännekin. Jos on akuuttia asiaa, alkuun pääsee mailaamalla: Bob.and.honey@gmail.com. Bob tietää.

Pyrimme siis toimimaan täsmälleen yhtä härskisti kuin Tarja Cronbergin vastikään lanseeraama Sukupolvifoorumi. Kuten nykytyöelämän tutkimuksen laita usein on, sielläkin varsinainen tutkimustyö ja aineiston tuottaminen on ulkoistettu työläisille itslleen. Samoin opiskelijat. On niin kiva tulla kuulluksi ja tunnustaa sitä sun tätä kun joku “luotettava taho” kysyy! Ja vot, avautua kyllä saa, eikä se taatusti kaiu kuuroille korville! Sukupolvifoorumi on ehdottmasti tsekkaamisen arvoinen ja ehdottomasti netin psykeintä kamaa vähään aikaan!

Get fucked JYU, otterly fucked, will you?!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: