Hard Cock Hallelujah!

August 4, 2008 at 12:54 pm (Uncategorized)

Kuten kaikki varmasti tietävät, opintorahan 15% tasokorotus astui voimaan 1.8.2008. Tileille lihavampi opintoraha kolahtaa ensi kerran tänään 4.8. Ylistäkäämme päättäjiä heidän suuressa viisaudessaan!

Altogether now, the daily diet!

Ei vaan… Korotus ei sinällään ole kummoinen, mutta ehkä sitäkin voi pitää jonkinlaisena voittona. Näin siitäkin huolimatta, ettei pelkkä opintorahan korotus menekään ns. asioiden ns. ytimeen. Siis kysymyksiin opiskelijoiden toimeentulo-ongelmista ja heidän yhteiskunnallisesta asemastaan riistettynä ja kyykytettynä työvoimana. Ei ainakaan muutoin kuin pintapuolisesti ja julkisivua entraten, kuten tavallista porvarillisille “uudistuksille”, jotka pyrkivät lähinnä peittelemään ongelmaa ja viivyttämään Lopullista Ratkaisua.

Kuitenkin. Olisi turhan helppoa kuitata opintorahan korotus pelkästään indeksikorotuksena. On korotus sitäkin (ja mikäs siinä, olihan tämä kaivattu lisä kaljakassaan). On silti hyvä muistaa opiskelijajärjestöjen pitkäaikainen, jos kohta kiltti ja kuuliainen, painostus edes tämän piskuisen korotuksen saavuttamiseksi.

Konfliktittomaan kehitysautomatiikkaan ei ole uskominen. Tässäkään.

Ja niinpä päästäänkin ns. itse asiaan ja ns. oikeiden ns. kysymysten äärelle. Tarkoitamme tietenkin sitä, mihin nyt olisi jatkettava.

On jatkettava opiskelijatietoisuuden kysymistä ja työstämistä. Se voi kehittyä vain kamppailujen kautta. Indeksikorotuksella on poliittista merkitystä vain mikäli nyt ei vaivuta itsetyytyväisyyteen, vaan jatketaan opiskelijan yhteiskunnallisen aseman artikuloimista. Koulutusjärjestelmän rakennemuutos on ymmärrettävä siirtymänä uuteen pääoman kasautumisen vaiheeseen, tietokapitalismin ja tietotyöläisyyden aikaan.

Uusi tilanne vaatii ymmärrettävästi uudenlaista ymmärrystä siitä, miten ja mitä “intressejä” jahdata ja ajaa.

Opiskelijat ovat yksi merkittävimmistä työvoimapoliittisista ryhmistä, joka tuntee tietokapitalimin ristiriidat nahoissaan ja voi radikalisoida niitä. Ja jos ei tunne, tutkimalla voi tutustua. Tutkimuksen horisonttina on kuitenkin oltava ymmärrys siitä, että tutkitaan jotta voitaisiin hutkia. Ja niin edelleen. Jokainen ymmärtänee, että saavuttaakseen jotain on kamppailtava, ja kamppailujen eteen on organisoiduttava.

Olemme penänneet opiskelijoilta tervettä ja yritteliästä itsekkyyttä. Tänä tukikorotuksen toimeenpanopäivänä on paikallaan antaa esimerkki siitä, mitä tarkoitamme. Siitä lisää alla. Mutta yleisesti ottaen kommunistisen (Twin Peaks -kommunismista puhumattakaan) politiikan tulee aina pyrkiä laventamaan kollektiivisen toiminnan mahdollisuuksia.

Eräs keino edesauttaa tätä on häpeilemätön rahan ja resurssien vaatiminen. Raha on hyvä keppihevonen. Ja sitäkin parempi maksuväline. Eikä siis ollenkaan paha janonsammuttaja.

Indeksikorotus oli ihan kiva, mutta me halutaan jo nyt enemmän, paljon paljon enemmän fyffeä. Lisää cäsbää! Lisää hilloo pöytään niinku olis jo! Hilloa meille hetinyt!

And, as always, say no to shitelife!

Btw. Myös opiskelijalounaan hinta nousi muutamalla kymmenellä sentillä elokuun alusta. Kun samalla muistetaan, että elintarvikkeiden hinnat ovat nousseet läpi markkinoiden, vahvistuu käsitys siitä, että kamppailu indeksikorotuksesta jää vain nollasummapeliksi, ellei sitä osata jatkaa ja viedä uudelle poliittiselle tasolle…

So be it! Let’s cock! Fuck Jyu!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: