Tervetuloa yrittämään Jyväskylän yliopistoon!

September 2, 2008 at 10:41 am (Uncategorized)

Jyväskylän yliopisto on hyvä paikka opiskella uuden ajan yrittäjäksi. Yliopiston innovaatiostrategiassa siirryttiin juuri keväällä ’08 jälleen askeleen lähemmäksi lopullista ratkaisua. Yliopistolla lanseerattiin uusi tuottavuuskampanja WISSENSARBEIT MACHT FREI.

Kampanjan avaukseksi Mattilanniemen alueelle johtava alikulkutunneli koristeltiin asianmukaisella maalauksella. Yliopiston uudeksi tavaramerkiksikin veikatun iskulauseen pääarkkitehti Aino Vasallinen on kertonut kuulleensa sloganin jättiläiseltä unessaan.

“Teksti on täysin originaali. Sitä paitsi sillä voi olla kansainvälistäkin vientiä. Olemme saaneet useita tiedusteluja koskien keksintömme jatkokäyttöä.” Huippumanagereista koostuva työryhmä tutkii jo yliopistolaisten unityön seurantamahdollisuuksia.

Yliopisto on toistaiseksi pidättänyt kaikkien oikeudet kampanjaan liittyen. Vaan ei tekijöitä.

Tietotyön tarkoitus ei voi nyt unohtua keltään. WISSENSARBEIT MACHT FREI kuvaa yliopiston uutta ja iloista työilmapiiriä. Tietotyötä ei voida johtaa kuten paperi- tai metallityötä, eikä tietotyöläiseksi voida kouluttaa kuten kisälliksi. Uusi yliopisto luottaa kurin sijasta sopivaan tunnelmaan, oikeaan asenteeseen ja liberaaliin aivopesuun.

“Jokaisen opiskelijan tuomat valmistumispisteet ovat meille kallisarvoinen lahja”, Vasallinen tähdentää. “Eikä vain meille, vaan koko halpahintaisesta ja huonosti organisoituneesta opiskelijatyövoimasta riippuvaiselle Jyvässeudulle. Eikun voisitsä poistaa ton viimesen”, Vasallinen lipsauttaa.

Yliopisto onkin ottanut opiskelijoiden nopean valmistumistahdin sydämen asiakseen. Tutkintorakenteen uudistuksella taataan, että entistä useammalle opiskelijalle tarjoillaan ennalta pureskellumpi paketti McDonald’s-opetusta, johon ei sisälly turhia sekoiluja tai persoonallisia oikkuja. Elintarvikkeiden hintojen sekä asumiskulujen nousu pitää huolen, että entistä useampi opiskelija paiskii täysipainoisen opiskelun ohella McPaskaduuneja kaupungin monipuolisella yrityssektorilla. Opintolainan varaan laskevat ovat varmoja nakkeja ottamaan myöhemmin vastaan mitä tahansa töitä millä tahansa ehdoilla.

Jollei Korpista löydy kursseja, jotka perehdyttävät jo perustutkinto-opiskelijat oman osaamisensa (sic) tuotteistamiseen, niitä luultavasti suunnitellaan parhaillaan. On kyllä jo aikakin. Yliopistotutkinto sinällään kun ei ole kummoinenkaan arvopaperi, kuten Akava julisti vain jokin aika sitten.

Yliopistossa työelämään valmennetaankin iloisesti lauleskellen. Uusi opiskelija kohtaa nopeasti maamme innovatiivisimman opettaja-aineksen vuosien (kymmenien!) aikana harmaaksi hiotut kalvosulkeiset sekä opiskelija-massan, jonka sex appeal on kuin suoraan seurakuntalehdestä. Yliopistossa tytöistä ja pojista tehdään ikuisia lapsia, jotka eivät valmistu koskaan miksikään mutta jotka ovat aina valmiita juoksemaan töiden perässä kuin sirkus olisi tullut kaupunkiin.

Ja hei, ollaan sitten sairastumatta debikseen siellä! Se pilaa tunnelman ja kadottaa tatsin tukikuukausien niukkuuteen. (Sitä paitsi YTHS:lle on pitkä matka…)

Mens sana in corpore sano!

Nämä tervetuliaissanat tarjoaa https://yritysilmanyhteystietoja.wordpress.com

Cheers!

Ps. Jos meiltä kysytään, niin vähemmän opiskelua ja enemmän tätä, kiitos!

Ranskan opiskelijamellakat 2006

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: