69 ei tapahtunut

November 23, 2008 at 8:02 pm (BOB)

Vanhan valtauksen 40-vuotispäivä on niin iso juttu, että sitä kannattaa juhlia jo ennen virallista vuosipäivää. Ne varsinaiset bileethän pidetään huomenna ja virallisen homeinen muistelotilaisuus sitten tiistaina. Meanwhile? Alla possen lehteen kynäilemämme pläjäys. Lehteä saanee vanhalta. Nyt nykii.

Suhdanteesta toiseen vuosi 68 on lässyn kulttuurivasemmiston myyteistä pyhin ja pihein. On suorastaan velvollisuus yhtyä muistelorinkiin “tuon kaiken” kokeneiden seksuaalikumouksellisten veteraanien kanssa. Ja tokihan BOB tirauttaa vaikka vain velvollisuudesta kyyneleen vuodelle, jona kaikki näytti mahdolliselta. Sitten piste.

Eipä sillä. BOB muistaa vuoden 68 kuin Vietkongin hyökkäyksen USA:n lähetystöön Saigonissa. Se oli helmeä osana Tet-offensiivia.

Tuo vuosi oli BOBillekin monin tavoin työteliäs.

Kommaritytöt juosentelivat vapautuneina kampuksella. BOB juoksenteli ympäriinsä kuin kiljuva sika. Kautta Ho Chi Minhin! Silloin piilotettiin lihaa sellaisella fordistisella antaumuksella, että itsensä Jaakko Laakson pöksylähetystä ei voi kutsua sen rinnalla kuin pikkupöksylähetykseksi.

Vuonna 68 BOB ajatteli, että maagisesta vuodesta 69 täytyisi tulisi puhdasta orgiaa.

Mutta miten kävi!?

Tokihan myös BOBilla oli nimensä Schüllerin listalla, mutta pääasiassa BOB ei jaksanut välittää muitten asioista. BOBilla oli omaakin tekemistä, paljon, parempaa tekemistä. Eivätkä noitten jo tuolloin demarikasvonsa paljastaneiden wanna be -kommunistien tekemiset kyllä jaksaneet kiinnostaakaan (älyllisesti).

Jotkut hesalaiset valtasivat oman kerhotalonsa. Mehukestien jälkeen he saivat toimittaa numeron ylioppilaslehteään – palkkatyönä. Jyväskylässä poltettiin romuauto torilla – palokunnan luvalla. Aika hurjaa.

Ei ihme, ettei tämä impotentti potentia kyennyt koskaan nousemaan katuojastaan, jota se luuli hiekkarannaksi. Vuonna 69 se alkoi jo vetäytyä kuoreensa. BOB teki kaikkensa, piti ja poltti jopa rintaliivejä saadakseen tussua, mutta vallankumouksen mahla oli lakannut juoksemasta.

Aikakauden käännehän kiteytyi sittemmin Woody Allenin “orgasmatroniin“. Juutalaisten maailmanlaajuinen salaliitto keksi kustannustehokkaan seksikoneen, jonka kanssa ei tarvitse jutella jälkeenpäin.

BOB kiittää ja kumartaa kulutusyhteiskunnan synnyttämisestä. Onhan BOB paikkakuntansa erotiikkakaupan kanta-asiakkaita. Steriilistä uusfamilialismista BOB ei kiitä edes paksuksi panemiaan heitukoita, jotka tämän vässykkäsukupolven synnyttivät.

Mutta BOB tietää totuuden myytistä.

Vuoden 68 nostalgisointi ei ole mitään muuta kuin pysyväksi jäänyttä kyvyttömyyttä astua 69:iin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: