Working Class Anti-Hero

December 18, 2008 at 1:26 pm (Uncategorized)

Joo. Tää oli kovaa kamaa aikoinaan, eikä ihan paskaa veläkään:

Että semmosta. Tässä sitä kirjoitellaan ja mietitään, että kun niin sanottu Lex Nokia tulee, niin enää ei kirjoiteta. Ei toljoteta “juutuubia”, ei katota pornoa, ei kirjoiteta vallankumouspropagandaa, ei säädetä juttuja, eikä irkata enää kuin ehkä puolet työajasta.

Siitä nimittäin kaikesta tulee potentiaalinen rike internet-struktuuria ylläpitävää “yhteisötilaajaa”, tässä tapauksessa yliopistoa vastaan. Silloin “yhteisötilaaja”, voi penkoa varsin vapaasti “yhteisönsä” jäsenen digitaalisia jälkiä. Non olet!

On hyvä muistaa, että nykyaikaiset yritykset ovat olennaisesti arvoyhteisöjä. Kun yritykseen mennään töihin, pitää sitoutua sen visioon ja arvoihin. Yliopisto on kuin mikä tahansa yritys.

Toisin kuin sivistysyliopistonostalgikot esittävät, se on ehkä jopa enemmän yritys kuin monet yritykset. Yliopisto voi nimittäin suorastaan korostaa perinteitään muuttuessaan yritysyliopistoksi.

Arvoyhteisö tieteenideaaleineen ja työntekijöiden persoonallinen sitoutuminen tähän? Check. Tutkijoiden välinen kilvoittelu akateemisesta krediitistä, joka kääntyy varsin mutkattomasti kilvoitteluksi taloudellisesta krediitistä, tai ainakin luo sille käypää toimintakulttuuria? Check. Ei ole oikeastaan kovin erikoista, että yliopistosta on tullut keskeinen tietokapitalismin tuotantolaitos kapitalistisine tulostavoitteineen.

Yliopistolla jo perinteisesti ollut hallussaan arvositouttamisen jalo taito, nyt kuvioon on vain tullut sen formulointi vastaamaan yrityksen toimintalogiikkaa. Mitään sivistysyliopistodiskurssin itkemää arvoyhteisöllisyyden menetystä ei ole tapahtunut, vaikka arvoihin on tullutkin vähän “lisää”, nimittäin lisäarvon raudanlujaa logiikkaa.

Yliopiston arvoyhteisöllisyys on otettu haltuun, ja lisätkäämme, että se on sille ihan oikein! Lex Nokia vain paukuttaa viimeisiä nauloja arkkuun. Pian kaikki yliopiston arvoihin sitoutumattomat internetin “väärinkäyttäjät” ovat yritysyliopiston papiston, ja meidän tapauksessamme erityisesti sen papittaren hellän valvonnan alla.

Siitä tulee hmmm… varsin mielenkiintoista.

Meikäläiset nimittäin lentää tästä “yhteisötilaajasta” pihalle niin kuin leppäkertut. Eihän me kerta kaikkiaan voida olla käyttämättä internetiä yrityksemme arvojen vastaisesti… Ei niin vitun millään. 😀

BOB, yliopiston vihollinen numero yksi, potkitaan ihan vitun pihalle.

Mikä on muuten ihan vitun sama!

Fuck Jyu!

Loppuun esimerkki siitä, ettei tragediasta tule nykyään farssia, vaan jotain saippuasarjan tai kupletin tapaista. Tahattomasti tietenkin.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: