Back from somewhere

January 27, 2009 at 10:49 am (Uncategorized)

Terve taas palleroiset ja muut evoluution jakojäännökset!

Pidettiin pieni satanismi- ja päihdetauko. Monikulttuurisuuden kannattajinahan käymme nimittäin vuosittain läpi kaavan: kristillinen joulu, globaali uusi vuosi, juliaaninen joulu, piikitön tammikuu, kiinalainen uusi vuosi ja mitä tekosyitä siihen sitten mahtuukaan.

Radikaali filosofia kun kuulemma vaatii aikaa ajattelulle.

Ei se kyllä helppoa ollut. Joku käytti hyväkseen, toinen turmiokseen. Tusinahevaritkin pölli bilekuvia meitiltä, säälistä soitetaan biisiään… Kaiken päälle taantuma vielä pahentaa päihdeongelmaa. Mistä rahat kännäämiseen kun arvopaperisalkku notkahti muutamassa kuukaudessa pakkasukon takapuolelle?

Joka tapauksessa: ensi vuonna uusiksi!

Ei sillä, että oltaisiin ajateltu paljoakaan. Ennemminkin vähän. Vähän Aristoteleen olevaisen kategorioita analysoivaa realistista metafysiikkaa ja, junou, Kantin oleellisesti konstruktivistista transsendentaalista idealismia. Ajettiin sitten enempi. Joulukirkossa nämä.

Ja jos oikein muistamme, niin kävi niinä hetkinä, että ääni yläpäässä sanoi: ilman opintopisteitä ja otsasi hiessä pitää sinun Aristotelesta lukeman.

Ja sanahan tuli jälleen lihaksi. Narina yritysyliopiston opinnoille ja tutkimukselle aiheuttamasta hallasta jatku entiseen malliin kuin eräänlaisena lomaltapaluupahana. Pikkusievästi, henkilökohtaisina mielipiteinä, reunamerkintöinä, konflikin mahdollisuutta väistellen, vakuutellen, että uskomme tieteellisen toiminnan ideaalimalliin on horjumaton ja pyyteetön.

Ei auta, kyllä näissä yliopistouudistuksissa on kuitenkin se helvetin hyvä puoli, että tuskin edes opiskelijat kuvittelevat voivansa kusettaa opintosuorituksia lukemalla Antiikin filsaa. Tuki pois ja poseen, siinä kylliksi ja kyllin objektiivista järjen viekkautta.

Mutta tauko pidettiin. Että tunnistettaisiin aikakautemme ominaispiirteitä, eikä tuettaisi saati osallistuttaisi sen Ihmistä vieraannuttaviin prosesseihin, kuten yliopistosivistyneistön “radikaalein” kerma saattaisi pieraista perseestään. Paras esimerkki tästä ei mielestämme olekaan niin sanotun välineellisen järjen ylivalta, vaan akateemisen lässyvasemmiston moralistinen yliopistokäkätys.

Sen viimeisimpänä käänteenä ammattiliitot ovat pahoittaneensa mielensä kun heidän kuulemisensa olikin kuulemma pelkkää retoriikkaa.

Sitäkin retorisemmaksi on tosin leimattava liittojen lässytys siitä, että yliopistolaisten virkasuhteet muutetaan palkkatyösuhteiksi.

Ei kai nyt perkele kukaan muuta odottanutkaan! Tuo lainkohtahan on koko asian ydin! Että kirjotelkaa vaan kriittisiä lausuntoja. Luulitteko todella laivan kääntyvän piirunkaan vertaa juuri tässä kysymyksessä?! Kirjoitelkaa vaan, ehkä jokin Päättävä Taho todellakin kuulee ja asettaa koko kapitalistisen tietoyhteiskuntakehityksen tuomiolle…

Sitä odotellessa…

Tajutkaa jo: yliopiston tehtävä on muuttunut, eikä paluuta ole. Laki vain legitimoi jo tapahtuneen. Ja kuten yleensä, tässäkin paras Vasallisen uuslipilaari vasalli on se, joka vastustaa muutoksia periaattellisesti, ottaa niihin kriittistä etäisyyttä mutta toteuttaa kaiken kiltisti käytännössä.

Kuin Luojan Lykkynä – pelasti delikoitten partaalta –  viimeisimmässä Jylkkärissä joku näistä lerpuista pylväspyhimyksistä innostunut äidin kulta esitteli oikean älyn riemuvoiton. Eli? Rinnastaa oivaltavasti sekä oikeamielisen katusaarnaajan otteella uusliberalismin ja saatananpalvonnan.

Edes lässyvassarit eivät olisi voineet keksiä mitään vastaavaa. Jylkkärihän oli, piru vie, todellinen kokonaistaideteos. Kuin joulu ja synttäri samalla kertaa.

Jos teksti on vitsi, me ei kyllä olla huvittuneet. Jos taas ei… No tällaiset kuningasideat kun jättää väliin, niin on todellakin üksi huoli vähemmän. Olettaen, että ideoiden viljely on niin sanotusti vielä kirjoittajan itsensä lapasessa.

Siispä vieraantumaan vähän lisää, ja missäpä muualla sitä tekisi kuin intternetissä. Meiltä se käy, kaikilta ei.

Meitä paremmin se käy kuitenkin Crimethincilta. Alla olevan tekstinpätkän nerokkuus on kiistämätöntä. Mikäli sitä ei olisi olemassa, se olisi keksittävä ja ja kirjoitettava. Montakohan puuta enemmän siinä kuolee kuin Googlehaussa?

Eight Reasons Why Capitalists Want to Sell You Deodorant:

1. Body smells are erotic and sexual. Capitalists don’t like that because they are impotent and opposed to all manifestations of sensuality and sexuality. Sexually awakened people are potentially dangerous to capitalists and their rigid, asexual system.

2. Body smells remind us that we are animals. Capitalists don’t want us to be reminded of that. Animals are dirty. They eat things off the ground, not out of plastic wrappers. They are openly sexual. They don’t wear suits or ties, and they don’t get their hair done. They don’t show up to work on time.

3. Body smells are unique. Everyone has her own body smell. Capitalists don’t like individuality. There are millions of body smells but only a few deodorant smells. Capitalists like that. (Kolme ekaa? No, vain diagnoosi puuttuu, muu onkin just eikä melkein. Eikun ainiin, diagnoosihan on pahuutta. Our bad.)

4. Some deodorants are harmful. Capitalists like that because they are always looking for new illnesses to cure. Capitalists love to invent new medicines. Medicines make money for them and win them prizes; they also cause new illnesses so capitalists can invent even more new medicines. (LISÄÄ MASSIA, KRÄKKIÄ, PESÄÄ JA PALKINTOJA MEILLEKIN, PERKELE!)

5. Deodorants cost you money. Capitalists are especially pleased about that. (ÖÖ?)

6. Deodorants hide the damage that capitalist products cause your body. Eating meat and other chemical-filled foods sold by capitalists makes you smell bad. Wearing pantyhose makes you smell bad. Capitalists don’t want you to stop wearing pantyhose or eating meat. (Pikkuhousut? JOS ETTE TARVITSE, LÄHETTÄKÄÄ NE TÄNNE!)

7. Deodorant-users are insecure. Capitalists like insecure people. Insecure people don’t start trouble. Insecure people also buy room fresheners, hair conditioners, makeup, and magazines with articles about dieting.

8. Deodorants are unnecessary. Capitalists are very proud of that and they win marketing awards for it.

Että sellasta. Palaillaan taas. Sillä välin Bob käy vähän matsissa.

war dance

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: