Nyt kävi näin

February 26, 2009 at 7:05 pm (Uncategorized)

Yliopistohallinto ja opetusministeriö ovat syvästi peloissaan yliopistoliikehdinnästä ja vastarinnasta. Ai milläkö muka todistamme tämän!? No, johan se yksi maakuntasatraapin broileri tarjosi opiskelijoille korotusta opintotukeen. Kelpaa, niinhän raha aina. Mutta palataan asiaan!

Emme halua pilata iloa, mutta jopa yliopistolainen älyää, että Virkkusen ehdotus on sidottu sisäänottomäärien pienentymiseen. Jokainen jakolaskukykyinen ylioppilas osaakin sitten loput: sama kakku jaetaan vähemmällä porukalla.

Toinen skenaario, ruotsin malli, jossa opiskelijoiden määrän sijaan supistetaan opiskeluaikaa. Tässä kuukausittainen opintoraha pysyy ennallaan (tai virkkuslaisesti jopa nousee), mutta opintorahakuukaisien määrää lasketaan. You do the math.

Ja a vot, nouseehan se ehkä kaavalla per opiskelija per kuukausi. Ei muuten. Älkää nyt ainakaan luulko, että taantuman aikana lipastolle mätettäisiin lisää rahaa.

Että silleen.

Raskauttavampi todiste puntin tutinoista on kuitenkin muualla. Lukuunottamatta opetusministeri Virkkusen hätäpäistä Keskisuomalaisen mielipidekirjoitusta, jossa tekohengitetään Sari Sarkooman nykytilanteen valossa surkuhupaisaa lausuntoa aiheesta syksyltä 2007, se kommunikoi nykyään vain äärimmäisen kryptisellä koodikielellä.

Tällainenhan on toki meille kaikille tuttua Twin Peaksista. Yritys kantaa kortensa kekoon ja siirtää sotilaan D4ään.

Nimittäin tänään vanhan ystävämme Albertin foliohattuun tarttui eräs Kalevan uutinen. Siinä totuus yliopistouudistuksesta esitetään ns. tislatussa muodossaan. Uutiseen on sisällytetty kaikki aina talouskriisiä, kansainvälistymistä, OECD-ohjausta ja valtion omaisuuden lihoiksi panemista myöten. Ja tokihan uutinen sisältää  “future in the present” -momentin ennakoiden näin voimistuvaa kritiikkiä rehtorien kasvavaa valtaa kohtaan. Alla koko komeus:

“Vasallinen naarashirvi ammuttiin Hyrynsalmella

Ulkomaalainen metsästysvieras ampui tiistaina Hyrynsalmella naarashirven, jota seurasi alle vuoden vanha vasa.Vasan seuraama naarashirvi on rauhoitettu, minkä vuoksi ammuttu hirvi on valtion omaisuutta.

Hirvi huutokaupataan puhelinhuutokauppana keskiviikkona. Tarjouksia otetaan vastaan Suomussalmen poliisilaitoksella numerossa 071 8765642 kello 9-10.”

Että sellasta tekohengitystä tällä kertaa. Eikä oo helppoa perikunnallakaan, vittu tommosta tuunailua kestä erkkikään:

moose-humping-a-statue

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: