Nyt höykyytetään, perkele!

March 11, 2009 at 1:17 pm (Uncategorized)

Lähiaikoina on julkaistu kaksi kiinnostavaa uutista. Eka ekaks. Siinä missä Yritys on pitänyt kehitysseminaariensa ohessa pikkusieviä päihde- ja satanismitaukoja, Vargin pitkä ja institutionaalinen tauko päihteistä ja satanismista on ohi.

Toinen on tietenkin kapitalismin legitimiteetin romahdus. Vaikka kapitalismin lopullisesta ratkaisusta on runkkailtu foliohattujen kesken iät ja ajat, niin talouslaman syvetessä ei voi todeta muuta kuin että nyt rupes kiinnostamaan.

Hallituksen sekoilemat Lexit (Nokia, Yliopisto, Senilix) vielä päälle, niin kait tässä alkaa väkisinkin ajatella josko porvaristolla voisi sittenkin olla piru merrassa.

Lätinät vittuun, cases in point:

§1 Hiljattain julkaistu Evan raportti “Kapitalismi kansan käräjillä” kertoo karua kieltään siitä, mikä tyypillisesti kyseenalaistamattomaksi ajatellun kapitalismin legitimiteetti on suomalaisten keskuudessa. Kriisi niittää satoaan, ja oli vain ajan kysymys, milloin legitimiteetti lakkaa. Mikä vitun poliittinen johto on sellainen, joka ei kykene tarjoamaan kansalaisilleen talouskriisin kurimukselta turvattua arkea? Huono ja tarpeeton poliittinen johto.

Kertauksen vuoksi: “yksi viidestä suomalaisesta on valmis sanomaan, että markkinatalous on tullut nykymuodossaan tiensä päähän ja siitä on aika luopua.”

Senhän kaikki jo tiesitvätkin, ettei puolueisiin luota kukaan. Tai korkeintaan joku 10% yläluokkaisia kiintiösekopäitä, mutta tähän tuskin tarvitsee pysähtyä.

Raportti yrittää tietenkin selittää, että penseys on ymmärrettävää: kansalaisille ei vain ole syntynyt “objektiivisesti oikeaa ” käsitystä kapitalismin auvoista – tästä johtuu heidän epäluuloisuutensa. Jos tämä ei kuulosta mahdollisimman  pölyiseltä 70-luvun luokkatietoisuuslätinältä, joka on nyt vain artikuloitu muuttamalla puoluemarxilaiset sisällöt vastakohdikseen, niin mikä kuulostaa? BOBkaan ei ollut uskoa lukemaansa.

Mitä uutisointiin tulee, niin onpa ollut nautinnollista lukea kaiken maailman paskalehtien hätäpäistä vakuuttelemista, että juu juu – kansa on edelleen kapitalismin kannalla.

Oleellista ei ole se, että porvarilehdet voivat lyödä tiskiin prosenttilukuja. Oleellista on se, että porvaristo on pakotettu tuomaan tämän kannan esiin ja perustelemaan sitä. Se joutuu politisoimaan kapitalismin legitimiteetin. Koko kapitalistista taloutta jäsentävä diskursiivinen kenttä (ja sen ilmentyminen yksilöiden tajuntamuodoissa ja -muotoina) on muuttunut.

Kaikkein oleellisinta on, kuten synkimpien kepulaisvesien tulkki, Kaleva, ilmaisee: joka viides olisi valmis luopumaan kapitalismista saman tien.

Bob on ihan kovana! _b  3===o

§2 Eläkepommi sanan kirjaimellisessa merkityksessä. Seuratessaan eläkeikää koskevaa keskustelua edes puolivaloilla, voi huomata, että rehvakkaasti aloittaneen Vanhasen ja hallituksen uho on lerpahtanut perin totaalisesti.

Ja minnepä muualle hirttosilmukka pitäisikään kiristää kuin valtionsonni Matti Vanhasen kaulaan. Onko olemassa asiaa, jota Vanhanen ei olisi viimeisen kolmen viikon aikana kussut? BOB ei tiedä, mutta esittää valistuneen arvauksen: Vanhasen viimeaikaisesta toilailusta ja totaalisesta ammattitaidottomuudesta johtuen palaa Kekkos-vainaan kuolematon “Saatanan tunarit” retroaktiivisesti itseensä – ja saavuttaa jälleen täyden merkityksensä.

Kerrankin pakollinen musavideomme liittyy asiaan. Tosin tällä kertaa  Fight Clubina saa luvan toimia koko valtakunta, samoin kuin koko talvi saa luvan olla palatsimme. Let’s talvisota!

BOB on sitä mieltä, että me prekaarit alle kolmevitoset tietotyöläiset olemme hakanneet ja antaneet hakata itseämme jo ihan tarpeeksi. Tätä porvariston ammattitaidotonta taloustunarointia, helvetinmoista talouslamaa ja vielä kirsikkana ilmaantunutta eläkepommia me emme jumalauta maksa!!!

Joskus tuli sanottua, että elämä on “uhta hassakkaa ja sitten on viä tää kapitalismi”. Nyt voidaan korjata: sitten on viä nää  suuret ikäluokat. Voi saatanan tunarit!

Kun muistat, etteivät suuret ikäluokat koskaan välittäneet mistään tai kestään, että ne loivat “kovalla työllään” sen paskamaailman, jossa nyt pitäisi elellä (heidän sääntöjensä mukaan tietenkin), ja alat toimia tästä väistämättä pamahtavan vitutuksen mukaisesti, sulla on todellakin uks huoli vähemmän! Lopullisesti ratkaistu huoli.

Hukkukoot paskaansa! Suuret ikäluokat voitaisiin lennättää charterilla vaikkapa etelän aurinkoon jollekin suhteellisen matalalle paratiisisaarelle odottamaan ilmastomuutoksen laineiden lyövän yli. Vähintään pitäisi laskea äänestysikää – yläpäästä ja vittu reippaasti!

Siinä missä pillunhimoinen Ed Norton junailee finassisysteemit romahduttavan liikkeen kuin vahingossa, on Vanhanen yksinkertaisesti kussut hommat tekemällä sitä, mitä parhaiten (=huonoiten) osaa: tehtäviään pääministerinä. Ja se ei kuulkaa ole paljon se. Poikia yhdistää lopputulos. Talousjärjestelmän alasajo saavutetaan enemmän tai vähemmän vailla ymmärystä.

Vaikka Susan Ruususta voi tuskin pitää Helena Bonham-Carterina, kuuluu kiitos koko tiimille. Tapu, tapu.

Ei muutaku Hannibalin sanoin: pum, pum, pum, klik, klik, klik. Tsekit ->

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: