Kaikki työ vapauttaa

December 21, 2009 at 10:45 am (Uncategorized)

Tuskinpa kenellekään tulee yllätyksenä, että juuri samaan aikaan kun yliopisto on lopultakin viemässä läpi virkasuhteiden alaskirjaamista ja siis aloittanut työsopimusten allekirjoittamisen henkilökunnan kanssa, on Auschwitzin legendaariselta tuotantolaitokselta kadonnut BOBiakin kovasti inspiroinut kyltti Arbeit Macht Frei.

Arbeit Macht Frei

BOB ei tunnusta. BOBilla on teoria. BOB paljastaa, että tätä nyt “kadonnutta” historiallista käyttöarvoa tullaan tuskin näkemään Huuto.netissä tai Antiikkia, Antiikkia -ohjelmassa.

BOBin saamien tietojen mukaan “Arbeit Macht Frei” kuljetettiin itsensä Tarja Halosen ja Ilkka Salmen suojeleman salaisen operaation turvin Puolasta Volvo-merkkisessä “JY 1” -rekisteriotteella varustetussa mustassa autossa, tai tarkemmin sanottuna auton takakontissa, läpi Balttian, ja sijaitsee nyt Seminaarinmäellä odottamassa loppusijoituspaikkaansa.

Se tulee luonnollisesti olemaan Mattilanniemen alikulkusilta.

Yliopiston huhutaan päätyneen tähän lopulliseen ratkaisuun kokouksessa, joka pidettiin pimennetyin lyhdyin eräässä Senaatti-kiinteistön toiletissa hallintohenkilöstön pikkujoulujen jälkeen. BOB “sattui” olemaan samaisessa paikassa piikittämässä itseään.

BOBin hörökorvat tietävät kertoa, että kyltin uudelleen sijoittamista motivoi terve kilpailuvietti ja toverillinen mustasukkaisuus. Yliopistouudistuksen “tuunaajat” eivät kerta kaikkiaan vain enää voineet elää sen kanssa, että “joku” varasti heille kuuluneen idean jo toista vuotta sitten ja somisti Mattilanniemen sisääntulon tunnetulla tietotyön ilosanomalla.

“Pannaan paremmaksi”, kuului viereisesti kopista BOBin tykittäessä täyslaidallisen kyynärtaipeeseensa. “Pannaan vaan”, kuului kiihkeä vastaus, jota sävytti sermien rytke ja hiippahatun kilke. “Kaikki työ vapauttaa, ei vain tietotyö.” “Sä oot ihana sika.” “Joulusika.” “Pannaan ne kärsimään.”  “Kärsi mua.” (Mielipuolista röhötystä.)

BOBin matkatessa autuaampien glögikulhojen äärelle, mielessä pyöri vain yksi ajatus. Yliopisto on taas YKSI SYKLI JÄLJESSÄ.

Toivottavasti nykyiset palkkatyöläiset sitten ymmärtävät, että seuraavaksi edessä ovat yt-neuvottelut. Sanokaa BOBin sanoneen.

Ps. Juuri saamiemme tietojen mukaan Puolan salainen poliisi on yhdessä juutalaisten maailmanlaajuisen salaliiton kanssa onnistunut varastamaan kyltin takaisin uusilta omistajiltaan. Näin ollen Jyväskylä saa edelleenkin tyytyä vain töhryisiin muistoihin. BOB on pahoillaan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: